16 juni 2018
15:00

Edsbyns IF FF

Referat: Fagersta Södra IK - Edsbyns IF FF

Södra tog en mycket viktig seger mot Edsbyn på hemmaplan med 4-2 (1-2) . Det var Edsbyn som började klart bäst och satte press på Södra som hade svårt att freda sig inledningsvis, Edsbyn skapade fram 3 hörnor direkt och på den första är man nära att ta ledningen men Bader i södramålet räddar till hörna. På den 3e hörnan kommer bortaledningen 0-1 för Edsbyn då en spelare vänder sig om i straffområdet och placerar in bollen i det bortre hörnet . Edsbyn är nära att utöka sin ledning men avslutet tar i stolpen . Södra har svårt att skapa nåt mot ett taggat Edsbyn, närmast är Wille som kommer runt på sin kant men Willes skott går utanför. Kvitteringen 1-1 kommer genom ett självmål efter att Jocke Larsson slagit in bollen mot mål . Edsbyn återtar ledningen i slutet utav första och även det efter en hörna då Bader i södramålet först gör en jätteräddning men kan inget göra åt returen som slås in . 1-2 i halvtid . I halvtid var varken spelare eller ledare nöjda med spelet men efter ett rejält snack i halvtid så kom Södra ut som ett nytt lag. Södra flyttade fram spelet direkt i andra och skapade fram en hörna som målsprutan Max Holmberg nickade dit mycket snyggt hörnläggare Jocke Larsson. Södra fortsätter att ösa på mot Edsbynmålet och inbytte Nowrose Boston Ali gör 3-2 också det efter en hörna där bollen dimper ner hos Ali som drar en gubbe och placerar den i bortre hörnet. Endast några minuter senare så gör Max Holmberg 4-2 efter att Jocke Larsson hivat iväg ett inkast där Max snyggt nickar in den i bortre hörnet. Södra fortsätter att skapa chanser där Wille har 2-3 fina lägen men utan resultat även Max har ett fint läge att göra sitt tredje mål men målvakten avvärjer friläge . Edsbyn har ett läge i andra halvlek men Bader i södramålet räddar läget. Matchen slutar med en 4-2 seger för Södra.

Första halvlek var riktigt dålig utav Södra där Edsbyn var klart vassare . I andra halvlek så var det bara ett lag på plan där Södra skapade en hel del chanser förutom målen . Södra visade stark moral som kunde vända den här matchen trots underläge med både 0-1 och 1-2. Bäst i Södra var Jocke Larsson, David Nyre'n och framåt var Max Holmberg glödhet med sina 2 nickmål , Max har nu gjort 9 mål i sin första säsong i Div 3 och närmar sig toppen i skytteligan. Även Nowrose Boston Ali som kom in i andra halvlek ska ha beröm för sitt inhopp där han kom in och vann duellerna på mittfältet och visade stor bolltrygghet. Nu seglade Södra upp på 6:e plats i serien .